Crtanjem murala završen „Jahorina open spejs hab“

Malom radionicom crtanja murala zatvorena je manifestacija „Jahorina open spejs hab“ koja je okupila tridesetak umjetnika različitog profila i starosnog doba.

Umjetnici su pojedinim jahorinskim lokacijama dali poseban pečat, a treće izdanje ove sedmodnevne savremene umjetničke manifestacije na Jahorini počelo je 23. avgusta, saopšteno je iz Olimpijskog centra „Jahorina“.

Četiri cjeline koje je podrazumijevao program ovogodišnjeg „Jahorina open spejs haba“ ostavile su iza sebe nova, prekrasna umjetnička djela na više lokacija, nastala na impozantnoj Goloj Jahorini, navodi se u saopštenju.

Posljednjeg dana događaja, juče je održana mala radionica crtanja murala tokom koje su kreativni najmlađi umjetnici ukrasili početak ski-staze „Novak Đoković“.

Učestvovalo je desetoro djece, među kojima i trogodišnjak, sa Pala, iz Istočnog Sarajeva i iz Sarajeva i kreiran je prvi zajednički mural na ovim prostorima kroz dječiju radionicu.

Na završnoj izložbi u subotu, 27. avgusta, predstavljeno je u Olimpijskom baru na vrhu planine 19 radova o temi „Životinjski svijet Jahorine“.

Direktor Olimpijskog centra „Jahorina“ Dejan LJevnaić podsjetio je da su prve dvije godine ovog događaja iza sebe ostavile prekrasne radove i murale na ulazu u Jahorinu, na poznatim „osmicama“, kao i prava remek-djela na zidovima tunela prema Rajskoj dolini, dok od ove godine posjetioci mogu da uživaju u lijepom planinskom pejzažu u prostorijama Olimpijskog bara, na vrhu planine.

„Istorijskim uspjesima svakodnevno dokazujemo da ljetna sezona na Jahorini može biti jednako uspješna kao zimska“, istakao je LJevnaić.

(Palelive.com)

Post navigation

Komentariši